16 noiembrie 2009

Manifest


„Din paradis lipsesc toţi oamenii interesanţi” - Friedrich Wilhelm Nietzsche


Cred că cei mai acuzaţi de „comportament social neadecvat” sunt beţivii. Nu alcoolicii, doar beţivii. Beţivul autentic bea între zero şi maxim 4 beri pe zi, iar o dată la o sapămână sau două o face lată; se rupe de vreo 30-40 de ori pe an. Beţivul stă în turneu maxim 3 zile apoi zace vreo 2, pe când alcoolicul confundă starea de beat cu starea de luciditate. Beţiile organizate sunt cele mai crâncene şi au întotdeauna aceleaşi componente: râsete, glume, bancuri, mişto, băutură vărsată, injuri, satiră, scandal (bătaie), vomă, filme rupte, efecte sociale ireparabile, dureri de cap şi căderi de calciu.
Alcoolul e cel mai primitiv drog dar şi cel mai consumat, pentru simplul fapt că e legal. Dacă ne luăm după statistici, tot alcoolul este drogul care face cele mai multe victime în România. Eu beau. Beau să mă descarc sau să scap de stresul acumulat, măcar pentru o perioadă scurtă de timp. Beau cu cine se nimereşte: muncitori, artişti, afacerişti, poliţişti, şomeri, ziarişti, doctori, politicieni, elevi, profesori, boschetari, pensionari etc., etc..

Aproape toată lumea bea. Oare de ce? De ce bem când ştim cât de urâţi ne face alcoolul? Ei bine, poporul începe să urască starea de luciditate. Ne-am săturat de justiţie, politică, scumpiri, gripe, crize, asfaltări, taxe şi câte şi mai câte. Ne-am săturat să tot fim luaţi drept fraieri. Ne pasă şi bem ca să nu ne mai pese.
Evident sunt şi alte droguri legale care te ajută să fi miserupist şi cu siguranţă mai puţin violent, dar pentru Xanax sau Ketamina îţi trebuie reţetă.
Nu sunt de acord cu pastilele cum nu sunt de acord nici cu alcoolul. Pastilele neuro-inhibatorii (luate pe reţetă) sau X-urile (de la câte un dealer de colţ de stradă) ajută doar la prăjirea irecuperabilă a creierului şi a glandelor din organism. Starea de bine e prea scurtă, iar starea de rău de după efect e mult mai intensă şi tratabilă tot cu mult alcool.

Heroina e „naşpa”. E cel mai groaznic lucru existent. E coroana de pe cruce. Am cunoscut un individ proaspăt ieşit de la dezintoxicare. Arăta mai rău ca dracu. Nu-l mai recunoşteau prietenii lui. Turna în el alcool cu litrul şi avea mari probleme de memorie. Avea pielea zbârcită asemenea unui om la vârsta de 80 de ani, dinţii roşi şi ochii adânc înfipţi în cap. Mi-a povestit cum a ajuns să-şi vândă tot pentru o bilă de Heroină. M-a asigurat că dependenţa apare şi de la primul consum. Am aflat că individul a murit în urmă cu o lună, înainte să împlinească 26 de ani. Deci HEROINA UCIDE!!!

Despre LSD sau Cocaină e mai dificil de vorbit. LSD-ul (drogul hipioţilor) se consumă în natură sau într-un loc lipsit de griji, înconjurat doar de oameni veseli. Deci nu prea există consumatori. Cocaina e peste mâna consumatorilor de stupefiante. E prea scumpă, iar ţara noastră nu reprezintă tocmai un spaţiu cu „vad comercial” bun. Totuşi există Cox-ul, un fel de „Cocaina Săracului”, care are ceva urme de cocaină şi şanse mari să fie îndoită cu var pisat, calitatea întâi.
Am făcut această mică incursiune printre droguri şi efectele lor pentru a ajunge la întrebarea care ma convins să scriu acest articol: De ce nu este legală Iarba? Am căutat răspunsul, ca un bun cetăţean, pe site-ul Agenţiei Naţionale Antidrog şi sunt mai convins că Iarba, Cannabis-ul sau Marijuana („marihuna” – cum au botezat-o cei de la A.N.A.:)) trebuie legalizată. Binenţeles că demersul legalizării ar trebui făcut cu cap şi nu mânaţi de entuziasm, democraţie sau normalitate.

În toate medile sociale există fumători de Iarbă. În fiecare grup de prieteni există cel puţin un Junker. În instituţi, pe stradă, în parc, oriunde există cel puţin un individ care a fost High aseară. Conform A.N.A., cel mai înverşunat luptător antidrog: „Substanţele active din cannabis au o istorie îndelungată şi plină de tradiţie, ca medicamente. În ţările Orientului şi Americii latine, aceste substanţe sunt puternic răspândite şi au indicaţii de consum medicale şi mai ales sociale. […] Efectele biologice actuale ale cannabisului sunt reduse şi aproape nesemnificative. Au fost constatate următoarele efecte: creşterea frecvenţei pulsului, o umplere mai puternică a vaselor conjunctivale (vasele sanguine de la nivelul conjunctivei ochiului), modificarea fluxului sanguin cerebral corespunzătoare stărilor de meditaţie şi concentrare. [...] Dependenţa fizică de substanţele active din cannabis nu a putut fi demonstrată până în prezent. Aparent, nu există simptome de sevraj fizic pur după oprirea consumului. Chestiunea dependenţei psihice este dificil de apreciat şi depinde de definiţia termenului.”
Deci să n-o mai lungesc inutil, LEGALIZAŢI IARBA! Astfel poate scoateţi ţara din criză.

PS: În urmă cu zece ani am plătit un anunţ în presă care suna cam aşa: „Caut mamă surdă pentru şedinţa cu părinţii”. Acum aş da un alt anunţ la fel de infantil, la fel de tragic în acelaşi timp, anume: „Caut urgent duhovnic (indiferent de apartenenţă sa de rit) pentru suflet mutilat de schizofrenia normalului”.